Caraibe

Ma amuza intotdeauna ca cele mai mari laude pentru munca mea le primesc pentru ceea ce am scris din imaginatie, dar adevarul este ca nu exista pagina in cartile mele care sa nu fie bazata pe realitate. Iar realitatea din Caraibe e rupta, parca, din cele mai neobisnuite fantezii!.

Gabriel Garcia Marquez

Caraibele – insulele din Zona Americii Centrale – sunt cunoscute ca fiind o zona „magica” datorita plajelor cu nisip alb, apelor turcoaz, climei perfecte tot anul si palmierilor care completeaza peisajele luxuriante.

Mult timp Insulele Caraibe au fost preferate ca destinație pentru pensionari sau indragostiti, insa o mica miscare spre eco-turism a inceput sa deschida Caraibele spre turismul independent. Sunt mii de insule si insulite in Caraibe – a fost o provocare pentru noi in ceea ce priveste alegerea traseului. Insulele „de sub vant” (Windward Islands) au fost cea mai buna varianta din punct de vedere al infrastructurii – plecarea se face din Martinique, insula usor accesibila si cu o oferta mare de veliere. Pentru ca din punct de vedere al frumusetii zonei, Caraibele are intotdeauna ceva deosebit de oferit!